Stimuleren van de ontwikkeling.

Contact

Mocht uw kind wat extra hulp nodig hebben bij bepaalde gebieden van de ontwikkeling laat het dan gerust weten, zodat ik daar wat meer aandacht aan kan besteden.

Spelen

Omdat de opvang voor verschillende leeftijden is, is er altijd verschillend soort speelgoed aanwezig wat aansluit bij de ontwikkeling en interesse van uw kind. Voor kinderen die tussen de middag niet meer slapen vind ik het belangrijk om een rustmomentje in te bouwen, zoals een spelletje spelen, puzzelen of een tekenfilmpje kijken. Als het nodig is begeleid ik het samen spelen, maar ook het zichzelf kunnen vermaken en kinderen verder helpen in hun spel.

Naar buiten

In de tuin spelen of naar de speeltuin. Buiten spelen is goed voor de grove motoriek. Als er maar een paar kindjes zijn kunnen we lekker gaan wandelen, de hond uitlaten, treinen, paarden en schapen bekijken of een boodschapje doen op de fiets of met de duowagen.

Op www.oer.nl kunt u uw kind gratis aanmelden voor een waaier met natuuractiviteiten. Herfstspelletjes met je baby op Herfstpelletjes met je baby.

Creativiteit

Ik vind het leuk om creatief met kinderen bezig te zijn. Hierbij gaat het mij niet zozeer om het resultaat, maar meer om het ontdekken en de activiteit zelf. Ze kunnen kleuren, verven, knutselen, kleien, bakken en muziek maken. Creatief bezig zijn bevordert de fijne motoriek.

Neem ook eens een kijkje op mijn pinterest pagina voor knutselinspiratie: pinterest van aagje versluis

Contact

Taalontwikkeling

Samen een boekje lezen, liedjes zingen, dingen benoemen, muziek luisteren en door veel met en tegen kinderen te praten leren ze steeds meer woordjes. Tegen baby's kun je al vertellen wat je aan het doen bent. Wist u dat een kind per dag met een kwartier voorlezen 1000 nieuwe woorden per jaar leert? Ik heb een hele verzameling prentenboeken om voor te lezen en voor de kinderen om in te kijken.

Op www.boekstart.nl meer informatie over voorlezen aan jonge kinderen.

Zelfredzaamheid

Kinderen die eraan toe zijn mogen zelf hun brood smeren, fruit pellen en eten en drinken. Ook kinderen laten meehelpen met de dagelijkse dingen. Als vanuit huis begonnen wordt met zindelijkheidstraining begin ik daar ook mee. Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen. Het is goed voor het zelfvertrouwen van het kind als hij/zij ontdekt wat het allemaal al zelf kan. Kinderen zijn heel trots op zichzelf als ze horen hoe knap het is wat ze al kunnen.